Vores fantastiske palle-værksted

For at starte et oplagt sted, kommer denne (min første) blog til at handle om vores fantastiske værksted. 

Vores hus er 110 km + kælder (som primært bliver brugt til opbevaring og vaske-kælder) og på flere planer trænger det til en kærlig hånd bl.a. nyt badeværelse og køkken og taget skal på sigt understryges eller skriftes.

Vi har en eksta bygning som fungerede som værksted da vi flyttede ind, men som inden længe skal blive musik-studie og gæstehus, og derfor havde vi brug for, at bygge et nyt værksted til al det vi ikke længere kunne have i det gamle. 

Fundamentet i baghaven

Det tog ikke lang tid, før vi vidste at fundamentet i baghaven var det oplagte sted, at ligge det nye værksted på matriklen. 

Det var ikke mange ting min kæreste og jeg havde bygget i vores liv – så på alle måder var vi helt grønne. 

Heldigvis kunne vi trække på hjælpsomme mennsker i vores netværk, for at komme i gang. 

Min bror og far og gode kammerater hjalp med sparring og fysisk hjælp til at få lavet sokkel, spærkonstruktion og lagt tag. Herfra skulle der “bare” sættes vinduer og dør og beklædes inde og ude – samt ligges gulv. 

Vinduer

Vi ville rigtig gerne have vinduer med “bondecharme”, så min kæreste var om sig på den blå avis, diverse genbrugssider mv. Og der var masser at få og købe. Faktisk er de to største vinduer en forærring, af en sød fyr min kæreste mødet på en fisketur.

Mange af vinduerne vi fandt, var der dog ikke glas i. Så  min kæreste tog til den lokale glarmester for at købe glas og glasskærer og få sparring.

Det krævede selvfølgelig lidt øvelse og noget knust glas  – og en investering i en lidt dyrere glasskærer, før det for alvor gik nemt. Bare rigtig fedt, at flotte glasrammer uden vinduer, ikke længere er noget vi går udenom, men tænker – det fikser vi bare. 

Vi elsker, at vinduerne i værkstedet er gamle stalvinduer, for det giver så meget sjæl og hygge. 

Gamle pallebrædder – til beklædning

Vægge (inde og ude) blev beklædt med gamle pallebrædder, som min kæreste fandt på nettet. Vi kunne for næsten ingen penge hente trailerfulde, og nok til at beklæde hele værkstedet udenpå, samt vægge og loft indeni.

Udenfor fik det træbeskyttelse. Indvendig står det bare ubehandlet – og ser hyggeligt ud – synes vi.  

Isolering

Mellem yder- og indervægge blev der sat dampspærre og isolering ind. Det fandt vi også gratis på nettet. Vinduerne er kun etlags, så der er ikke frostfrit. Vi overvejer, at lave vintertermoruder af plexiglas. 

Vandskurrede mursten fra kysten som gulv

Så fik min kæreste en fantastisk ide. Han fiskede meget oppe på Odden, og der er mange steder, hvor der ligger gamle mursten. Vi kunne begge godt se, at det kunne komme til at være rigtig hyggeligt som gulv.

Så i løbet af et par måneder fik vi – mest min kæreste – samlet sten nok til gulvet i hele værkstedet. 

Vi lagde grus på, og så gik det store puslespil i gang. Det var rigtig sjovt, at få det hele til at passe :-). 

Vi er enormt glade for resultatet. Det er ikke super praktisk, men “hyg-faktoren” vinder over praktikken i det her tilfælde og så var det jo ganske gratis. 

I mål med mest muligt genbrug

Vi elsker vores værksted og kan bruge det året rundt. Vi har en gasovn til om vinteren og med det rette tøj, kan vi sagtens bruge timer dernede året rundt og det er så hyggeligt. 

Det tog os samlet set et halvt år, at blive færdige, og en af grundene til det var også, at vi ind i mellem skulle vente på pallebrædderne, finde de rigtige vinduer og samle stenene. Men tålmodigen og dét at vi insisterede på, at komme i mål billigt og med så meget genbrug som muligt lykkedes. Det er der en stor tilfredshed forbundet med. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: