En mere minimalistisk, bæredygtig, bevidst, betænksom og travl start på 2019

Jeg er blevet smittet – og jeg vil gerne være med til at smitte nogle flere, som ikke er blevet det endnu…

På grund af alle de nye inputs jeg fik fra slut november, da jeg faldt over gruppen “Minimalisme og købestop” på facebook, startede vores 2019 ud med massiv oprydning, udsmidning og organisering af hele huset og kælderen.

Bare et lille rodebillede fra noget af oprydningen, hvor krea-skabet var blevet tømt 🙂

Ja, Marie Kondo-bølgen ramte mig. Måske en dille, og det er jo bare oprydning og orden og organiserede skuffer – og hvis man kun ser den amerikanske netflix-udgave og ikke undersøger nærmere, kan man måske blive lidt hovedrystende. Det er i virkeligheden spimpelt. For mig er det bare noget af det bedste jeg har gjort i årevis.

Det er ikke bare fordi, vi for første gang har fået styr på alle vores ting, det handler mindst lige så meget om den bevidsthed det nye overblik har skabt. Hvad har vi egentlig brug for, hvad har vi der bringer glæde eller som har en nyttig funktion, og hvor meget har vi i virkeligheden liggende, fordi det er synd at smide det ud, vi måske får brug for det senere, måske kommer til at passe det igen – eller kunne lide det igen – eller følelsesmæssigt binder os til det???

Det var en trailer fuld vi kom afsted med til genbrugsstationen og tøj-containeren – og hertil skal det siges, at vi lidt var samme proces igennem for 2 år siden, da vi skulle flytte i hus sammen (min kæreste, mine 2 drenge og jeg). Kondo-metoden gjorde dog processen væsentligt anderledes denne gang – og på den gode måde.

Minimalisme

Når man ved præcis hvad man har og hvor meget af det – og ikke mindst hvor det befinder sig, så oplever jeg automatisk, at man får mindre trang til at købe, shoppe, ose, lige tage selv på genbrugen og finde flere ting (næsten gratis) – for det er faktisk blevet helt helt tydeligt, at vi slet ikke mangler noget – stort set. Vi har faktisk alt hvad vi skal bruge i alle kategorier. Da jeg organiserede mit køkken, fandt jeg så meget pasta, ris, linser og bønner (inde bagerst), at vi har kunnet klare os hele januar.

Vores tiltag – ind til videre

Nå, men ud over oprydnings-, organiserings- og udsmidningsprocessen, så blev jeg dag for dag gjort opmærksom på alle mulige måder, vi kunne spare økonomisk, undgå overforbrug, spare på mængden af plastik vores husstand smider ud, spare på mængden af kemikalier vi propper på os selv og i os selv, bader i, vasker i og smider ud i afløbet osv. osv.

Igen minimalismegruppen og alle de fantastiske input, ideer og delinger af artikler mv.

Hæklede roundeller – så minus vat-udsmid og nye tandbørster i træ.
Jeg er i gang med at sy poser/tasker af gamle gardiner og rester af stof, som vi kan bruge til alt muligt, hvor vi normalt bruger en plastikpose.

Jeg vil være med til at brede budskabet, ideerne og erfaringerne fordi…

… det giver jo altsammen mening!!! For Søren da!! Enten lukker man øjnene eller også åbner man dem – jeg har åbnet mine – og jeg er laaaangt fra i mål, eller frelst, men i en sund proces…. Og derfor får ordene også frit løb her i min nye blog – den har været i mit hoved længe. Og der skulle en smertefuld uge med blodansamling i knæet, timevis på sofaen og et kærligt spark fra en kær veninde til, at jeg igår blev ejer af et domæne og at denne blok har set dagens lys.

Jeg elsker, lige nu, at læse indlæg på indlæg i minimalismegruppen blandt ligesindede, for jeg kan godt forstå, hvis nogen kan synes, at det er mærkeligt og flippet, at jeg ikke længere vasker mit hår med shampoo – men med æg, eddike og natron, at vi snart skal til at vaske krop og hænder i ler, at jeg slider mit tøj til det ikke kan mere, at jeg fra i denne uge pakker mange af mine fødevarer ind i bomuldsstof med bivoks på osv. osv.

Men jeg bruger også oceaner at tid på bevidst at “kloge” mig på de tiltag vi gør lige nu og et af mine mottoer er:

Mange bække små….

Jeg glæder mig til….

at have mulighed for i ord og billeder, at dele min/vores proces, aha-oplevelser, erfaringer, ideer, linke og videregive andres ideer, artikler, viden osv. osv. Og håber, at du vil kigge med :-).

Aller-kærligste hilsen Rikke

7 thoughts on “En mere minimalistisk, bæredygtig, bevidst, betænksom og travl start på 2019

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: