Lidt mindre madspild, lidt mere kødløs og lidt mere bæredygtigt

Vi har lang vej igen, men vi har bestemt taget nye skridt i den rigtige retning i det nye år. Og som skrevet før – “hellere et skridt af gangen” (end ingen). 🙂

Igår stod jeg og lavede mad og blev et øjeblik helt lykkelig over de skridt vi er begyndt at tage. I dag købte jeg frost-pizzaer til drengene, fordi det skulle være let i en travl hverdag, hvor den ene skulle til sport og den anden var feber-syg.

Men…. tilbage til de gode skridt i den ønskede retning….

Alle ønskerne om mere økologi, mere kødløs, mere årstidens frugt og grønt, mere frilandskød, flere linser, bønner, kikærter mv. har været der længe.

Jeg arbejder på en skole, hvor vores dygtige køkkendame, har serveret fantastisk og inspirerende mad i de år, jeg har været der. Jeg har hele tiden elsket tanken om det økologiske køkken (i øvrigt mælke-, gluten og sukkerfrie), og jeg nyder at spise med om tirsdagen. Min arbejdsplads har i øvrigt også prioriteret kødløs dag – og jeg savner aldrig kød de dage, for det er så lækre alternativer som bliver serveret.

I øvrigt har jeg længe prøvet at lytte til og lade mig inspirere af min bror og svigerinde, som har mange kødløse dage og konkrete bud og opskrifter, men nogle gange er der bare et stykke….

… Fra ønske til handling….

Men nu vi er i gang…. og det føles SÅ dejligt :-).

Tilbage til i aftes…

Jeg stod midt i mit køkken, og glædede mig over, at:

  • Jeg havde en rest af beluga-linsesalat fra fredag, og jeg kogte mungbønner til supplement til søndag aftens salat, samt ekstra til en af de kommende dages salater (som jeg opbevarer i en af mine glasopbevaringsbøtter).
  • Vi høstede grønkål og persille fra haven – og (jeg troede ikke mine egne øjne) gulerødder og rødbeder, som i små tern indgik i linse/bønnesalaten. Det var lækkert :-).
  • Jeg lavede humus med persillen fra haven.
  • Og spiste i øvrigt resterne af salat og humus til frokost i dag – begge dele medbragt i sylteglas (her var det som regel kommet i et par plastikposer).

I øvrigt..

  • Er der hjemmebagt stenalderbrød (pakket ind i hjemmegjorte beewraps) i køleskabet.
  • Æg fra egne høns
  • Gravad hjemmefanget havørred – som min kæreste er begyndt at lave på ugentlig basis.
  • Overskuelige mængder af madvarer og grøntsager – og ikke kun, men i højere grad, årstidsbestemte og økologiske.
  • Og i min vindueskarm mit nye projekt med at plante i kaffegrums (det er jeg spændt på).

Selvom der er lang vej til ønsker, drømme og mål, og gamle mønstre i forhold til indkøbsvaner mv. hersker, så vælger jeg bare, at være glad over, at vi er i gang og på vej. Mere tanke, mere bevidsthed – og det gør mig glad og stolt bare dét, at være i gang med at bage lidt mere, handle lidt mere bevidst, inddrage nye fødevarer og opbevare mere plastikfrit osv.

Kærlig hilsen Rikke

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: