Pt. valg af tandpasta… og nej tak til hjemmelavet tandpasta

Bort set fra, at jeg stadig arbejder på at udskifte og færdig-bruge min allerede indkøbte make-up – samt en løsning på ansigtscreme, så har jeg i løbet af de sidste måneder skiftet stort set alle mine personlige plejeprodukter ud med forskellige naturlige og mere bæredygtige alternativer.

Det koster pt. tid og masser af undersøgelse, både at finde de rigtige opskrifter til mine selvgjorte produkter, og at blive klog på, hvad der dokumenteret virker og har effekt, og hvad der ikke har. Og så er der selvfølgelig en masse der skal prøves på egen krop, for at finde ud af om, det virker for mig.

Jeg troede ellers at “kokosolie, natron og pebermynte-tandpastaen” skulle være min ven fremadrettet…

Jeg har i en måned 100 % brugt hjemmelavet kokosolie-, natron- og pebermynte-tandpasta. Jeg har læst om dette alternativ rigtig mange steder. Det skulle efter sigende være et godt alternativ til tandpasta med flour. Jeg har egentlig været rigtig glad for det, og synes virkede super fint.

Men…

… da jeg ikke ønsker, at viderebringe tips og ideer her på min blog, uden dels at have draget egne erfaringer eller undersøgt tingene nærmere, begyndte jeg at søge – og fandt bl.a. denne artikel på Helses hjemmeside, som ikke anbefaler de hjemmegjorte tandpastaer. Jeg kunne i øvrigt ikke finde evidens for, at det skulle have den ønskede effekt nogen steder. (Hvis nogen ved noget – så skriv det endelig en kommentar nederst :-))..

For øv altså jeg troede lige, jeg havde fundet et godt alternativ, som tilmed ikke skulle være pakket ind i en plastik-tube.

Lige nu fortætter jeg derfor med REMA 1000’s tandpasta…

… og retter lige opmærksomheden på TÆNK-test.

For noget tid siden læste jeg nemlig et indlæg vedr. tandpasta i min minimalisme og købestopgruppe (på facebook), hvor nogen henviste til REMA 1000’s egen tandpasta – som jeg i forvejen brugte (mest fordi den er meget billig). Tænk har lavet en undersøgelse af en lang række tandpastaer og REMA 1000’s tandpasta fik A i testen, som kan læses her…

Den koster i øvrigt kun 5 kroner og er…

  • UDEN PLANTEEKSTRAKTER DER KAN GIVE ALLERGI
  • UDEN MISTÆNKT HORMONFORSTYRRENDE STOFFER
  • UDEN MILJØBELASTENDE STOFFER
  • UDEN ANDRE ALLERGIFREMKALDENDE STOFFER

REMA-tandpastaen får kun minus i parfumestoffer – altså aromaer tilsat for at give tandpastaen smag. Det smager af Jenka Tyggegummi.

Måske bedre alternativer viser sig, men til jeg har “kloget” mig endnu mere eller erfaret nyt – ville jeg blot viderebringe “tippet” :-).

Kh Rikke

Billedresultat for rema1000 tandpasta

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: